Lastar in alla grejer i bussen.
Lastar in alla grejer i bussen. Foto: Viktor Åsberg/SR.

Före detta hemlösa erbjöd familjen husrum

"Det finns i alla fall goda människor"
2:28 min

Den hemlösa familjen som bott på resecentrum i Örnsköldsvik har fått tillfälligt tak över huvudet. Ett par från Skorped, som själva varit bostadslösa, erbjöd husrum.

– Nu åker vi iväg några dagar så vi får bostad i några dagar i alla fall, säger Maria.

Vi får värme och säng. Katterna får gå ut ur burarna och gosa ett tag.

Familjen har sovit på resecentrum i tio dygn. Vi har tidigare idag berättat om deras hemlöshet. På måndagseftermiddagen kom hjälpen. Ett par från Skorped, Kim Lee Sollgard Heimdal och Lukas Sahlin, såg familjen, förstod deras situation och bjöd hem dem till sig.

– Jag har själv varit hemlös i Örnsköldsvik och i Kramfors. Jag vet hur det känns, säger Kim Lee Sollgard Heimdal.

Jag såg dem tidigare idag och min pojkvän hade sett dem förra veckan. Då gick jag fram, säger hon. – Det är tufft för alla som inte har någonstans att bo.

Familjen flyttade från Stockholm till Örnsköldsvik i höstas. De har varken släkt eller vänner att bo hos. Nu får alltså Mamman och dottern pusta ut, åtminstone ett tag.

Hur känns det?

– Det är lite pirrigt eftersom vi inte känner dem, men det ska bli skönt att ta en varm dusch, säger mamman.

– Först trodde jag inte de var seriösa. När de kom tillbaka och sa att det är okej att vi bor där ett tag, så tänkte jag att det finns goda människor, säger dottern.

Den tredje kvinnan i familjen följer inte med. Hon mår dåligt efter dygnen på resecentrum och har nu blivit inlagd på den psykiatriska kliniken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".