Sundsvall Hockey vann efter straffar mot Timrå IK
Sundsvall Hockey vann efter straffar mot Timrå IK, Mathias Månsson fick dock se slutet från sidan. Foto: Carl-Johan Höiby

Sundsvall Hockey säsongens herre på täppan i Medelpad

Roger Forsberg, Timrå IK: För dålig kvalitet
1:47 min

Sundsvall Hockey har varit klara för det negativa kvalet sedan länge, men i Medelpad är man överlägsna vinnare. Vinst i tre av fyra derbyn mot Timrå IK kan de räkna in nu när det sista för säsongen är spelat.

Det var en fartfull match som bjöd på en del fint spel, varsin demonräddning av målvakterna och ett matchstraff. Spelmässigt kanske Timrå var snäppet vassare, men Sundsvall jobbade stenhårt matchen genom och kunde efter sista skäret stå som vinnare efter straffläggning.

En situation som är värd att nämnas då den pratades friskt om är Mathias Månssons matchstraff för spearing. I en gruffig situation där Nicolai Bryhnisveen crosscheckar i ryggen får han en klubba rakt upp i klockspelet från Sundsvallsspelaren. Bryhnisveen fick två minuter för sitt tilltag, medan Månsson fick 5 + matchstraff.

Trots förlusten ligger Timrå IK kvar över play off-strecket, med fyra lag jagandes inom tre poängs marginal.


Period 2
00:15 1-0 Robin Söderqvist
04:01 1-1 Johan Persson (Anton Wedin, Simon Fernholm)

Period 3
08:14 2-1 Simon Lövgren (Christoffer Kjaergaard, Markus Kinisjärvi)
11:37 2-2 Johan Johnsson (Emil Berglund, Albin Carlson)

Övertid
Inga mål

Straffar
3-2 GWS Simon Lövgren

Skottstatistik
29-37 (6-10, 8-16, 11-5, 3-6, 1-0)

Utvisningar
SUN 2x2, 1x5, 1xGM TIK 4x2

Publik 2 800

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".