Polisbil. Foto Ulla Öhman/SR
Foto: Ulla Öhman/SR

Polisen uppmanar till extra uppmärksamhet efter inbrottsvåg

Ett inbrott i Örnsköldsvik. Ett i Sundsvall. Minst fem i Umeå. Nu varnar polisen för en befarad inbrottsvåg och uppmanar allmänheten till ökad uppmärksamhet.

Igår kväll upptäcktes ett inbrott i en bostad på Valhallavägen i Örnsköldsvik som ska ha ägt rum någon gång mellan 17.30 och 20.20 på kvällen, enligt polisen.

Ett mindre kassaskåp saknades och vad som tros vara det hittades senare uppbrutet i Själand vid ett skoterspår. Guld och pengar fanns kvar i skåpet, om något var stulet har polisen inte gått ut med några uppgifter om än.

Under dagen och kvällen igår upptäcktes minst fem inbrott i Västerbotten, så polisen varnar nu för att det kan vara en inbrottsvåg på gång och att det finns fog för extra uppmärksamhet.

Även i Sundsvall var det ett inbrott under gårdagen, på Boråsvägen i Granloholm. Där tros tjuvarna ha blivit avbrutna när villaägaren kom hem strax efter 19 på kvällen. Polisen kunde följa spår fram till en vändplan på Mariestadsvägen en bit därifrån och knackade sedan dörr i området i jakt på vittnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista