Angelica Saur tillsammans med hundarna Frank och Zeppelin. Foto: Niklas Axelsson/SR
1 av 2
Angelica Saur tillsammans med hundarna Frank och Zeppelin. Foto: Niklas Axelsson/SR
Hunden Zeppelin ska dra P4s reporter Niklas i skidspåret. Foto: Niklas Axelsson/SR
2 av 2
Hunden Zeppelin ska dra P4s reporter Niklas i skidspåret. Foto: Niklas Axelsson/SR

Angelica från Ljustorp siktar på medalj i draghunds EM

2:58 min

Angelica Saur från Ljustorp tog guld under SM-veckan i Piteå och är uttagen till att representera svenska landslaget då draghunds EM i Norge genomförs i början av mars. Så klart siktar hon mot medalj även då. 

Målet har varit att komma med till EM och att väl där ta medalj, dessvärre har ett insjuknande i influensa satt lite käppar i hjulen.

– Att försöka nå en toppning av formen känns svårt, nu handlar det mer om att försöka få lite fart i kroppen. Det känns i alla fall mycket bättre idag jämfört med igår. 

 Vad tror du om dina chanser i EM? 

– Lite svårt att säga, men jag vet att vi har en otroligt bra hund som går kanon fint. Det kan hända mycket när det väl är tävling, har vi bara lite tur tror jag vi kan ta medalj.

Varför blev det draghund för dig?

– Jag kommer från Åsarna egentligen, och där åker du skidor när du är yngre. En kompis till mig åkte med draghund och hennes pappa tyckte att jag också skulle göra det så då fick jag låna hund och lite på den vägen är det.

Du bör gilla hundar om du tänker hålla på med det här. 

Vad är det för hundar du har?

– De vi ska köra med idag är Zeppelin som är hälften Pointer och hälften Forster och så har vi Frank som är mest Forster men även Greyhound och Pointer. Det blir allt vanligare att avla på de raserna inom draghundsporten då det blir mer fart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista