Amanda Lind (MP) Foto: Sara Johansson/SR
Amanda Lind (MP) Foto: Sara Johansson/SR

Amanda Lind kan bli nytt toppnamn i Miljöpartiet - pekas ut som favorit

1:24 min

Miljöpartisten Amanda Lind, kommunalråd i Härnösands kommun, kandiderar till att bli partisekreterare för Miljöpartiet. Och enligt uppgifter till Aftonbladet är hon favorit till att få toppjobbet.

Nästa partisekreterare för Miljöpartiet kan mycket väl bli Härnösands kommunalråd Amanda Lind, då hon enligt uppgifter till att Aftonbladet pekas som favorit till uppdraget.

– Jag tar inte ut något i förskott. För mig är det en stor sak att bara bli nominerad. Jag är hedrad av att bara få vara med i den här processen. 

Hur ser du på att du pekas ut som favorit?

Jag tycker att det är för tidigt att peka ut ett favoritskap. Det finns flera nominerade och flera bra kandidater. Eftersom det finns flera bra kandidater så blir det ett bra beslut oavsett vad kongressen kommer fram till, säger hon.

Vad har du fått höra om att du kandiderar?

– Jag har fått mycket positiv respons på det. Jag får ett brett stöd och en uppmundtran från personer i partiet, säger Amanda Lind. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista