Ljungaverk
Entrén till HVB-hemmet i Ljungaverk där barn nu tvån

Socialdirektören: Barnens behov kan inte tillgodoses på HVB-hemmet

5:00 min

Tolv ungdomar rymde i samband med att socialtjänsten skulle flytta dem från ett HVB-hem i Ljungaverk vid lunchtid idag. Nu är alla ungdomarna tillbaka och socialtjänsten kommer att försöka flytta dem igen under kvällen.

– Vi har fått signaler att deras behov inte tillgodoses som de ska på boendet, säger Silvia Sandin Viberg, socialdirektör i Sundsvall.

Det var Ånge kommun som först fick samtal från godemän om att barnen inte ska ha det bra på HVB-hemmet. Men det är Sundsvalls kommun som har barnen placerade på hemmet och därför har socialsekreterare från Sundsvalls kommun gjort utredningar på boendet.

– Det handlar om flera saker som gör att de gjort denna bedömning. Jag vill inte gå in på detaljer, säger Silvia Sandin Viberg.

Under kvällen idag kommer socialtjänsten att åka tillbaka till boendet för att prata med barnen igen och få dem att flytta.

Vid 17-tiden berättar Ulf Sundholm, platschef för boendet, för P4 Västernorrland att tre av ungdomarna besökt det nya HVB-hemmet för att kolla hur det ser ut.

– Nu ska det berätta för sina kompisar här vad de tycker om det nya boendet, säger Ulf Sundholm.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista