Brytmärken vid altandörren efter villainbrott i Matfors. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR
Brytmärken vid en altandörr, en vanlig väg in för inbrottstjuvar. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR/Arkiv

Boende avbröt inbrott i Själevad

För andra dygnet i rad larmades polisen i Örnsköldsvik om inbrott, samtidigt som polisen i Umeåområdet haft fem larm om inbrott. Nu utreds om händelserna kan ha samband.

Just när inbrottsjuvar försökte bryta sig in via altandörren på en villa på Hampnäsvägen i Själevad igår vid 20.30 så kom husägaren hem och avbröt inbrottet.

Tjuven sprang i riktning mot Fyrkvägen och polisen sökte med flera patruller och hundar i området men fick inte fatt in någon misstänkt gärningsman.

I Umeåområdet hade man sammanlagt fem larm om inbrott under gårdagen och det för andra dagen i rad. I samtliga fall har inbrotten skett genom uppbruten altandörr, vilket å andra sidan är ett mycket vanligt tillvägagångsätt vid inbrott.

Polisen utreder nu om det finns fler spår och bevis som kan visa om inbrotten som varit på båda orterna dom senaste dygnen kan ha samband.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista