Svensktoppen nästa
Svensktoppen nästa Västernorrland

Nu har du chans att nå en miljonpublik med din musik

Från den 1 mars 2016 kan låtskrivare och artister i Västernorrland skicka in tävlingsbidrag till årets upplaga av P4:s stora musiktävling Svensktoppen nästa.

Under perioden 1/3-1/4 2016 tar P4 Västernorrland emot nyskrivna och nyinspelade originallåtar från både nya och etablerade låtskrivare och artister.

– I år ser jag fram emot ett inflöde av låtar som sätter sig i både huvud och hjärta, säger P4 Västernorrlands projektledare Karin Lönnå.

För de som väljs ut av juryn till tävlingen väntar radiospelningar i P4 och direktsänd lokal final i mitten av juni inför publik. Riksfinalen rymmer sedan åtta slutliga finalister och arrangeras senare i sommar.

Låten - max fyra minuter
För dig som vill ta chansen att vara med och tävla i den nionde årgången av Svensktoppen nästa börjar det bli hög tid att skriva klart och spela in ditt tävlingsbidrag. 

Låten får vara max fyra minuter, ska vara inspelad i studiomiljö (inte live) och får inte vara publicerad eller spelad offentligt före 1/1 2016. Reglerna i sin helhet kan du läsa om här.

845 tävlingsbidrag skickades in till Svensktoppen nästa förra året, runt 125 artister tävlade lokalt på scener över hela landet och åtta slutliga finalister deltog i direktsändning från stora scenen på Liseberg i Göteborg.

Förra årets vinnare hette Michael Fannon och tävlade för P4 Uppland med låten Kommer tid, kommer råd.

I P4 Västernorrland vann låten Take me back med Crash n Recovery. Linda Engström är frontkvinna i bandet och berättar att deltagandet i tävlingen gav dem ovärderlig uppmärksamhet, både i Västernorrland och andra delar av landet. Något de inte upplevt tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".