Östen Sundin, Selånger Bandy
Bandylegendaren Östen Sundin tror det blir tufft mot Haparanda ikväll. Foto: Ulf Thonman/SR Foto: Ulf Thonman/Sveriges radio Västernorrland

Selånger Bandy kvalar för en plats i Allsvenskan

Östen Sundin, bandylegend: Haparanda har ett rutinerat lag
0:30 min

Ikväll möter Selånger Bandy Haparanda/Tornio i kvalet mot Allsvenskan. Men det blir en tufft. Haparanda har ett rutinerat lag, säger SSK-legenden Östen Sundin. 

Selånger Bandy vann division 1 norra, och är ett av åtta lag som i två grupper kvalar om spel i Allsvenskan, den nästa högsta serien i Svensk bandy.

I Selångers grupp B möter man Åtvidaberg, Haparanda/Tornio och Köping, med start mot Haparanda ikväll. Ett lag som kommer från Allsvenskan och har sin plats där att försvara.

En som vet hur det är att spela viktiga matcher i den blå- röda dressen är Östen Sundin, som har ett SM-silver från 1981 i bagaget. Östen tror matchen blir tuff.

– Ja, det blir en jätteutmaning för vårat unga lag, det blir det.

Haparanda har ett väldigt rutinerat lag, med flera ryssar, finnar och svenskar som har spelat både i elitserier och landslag.

– Vårat lag är skridskostarkt, så jag tror att man kan höja sig när man möter ett bättre lag. Men sedan blir det en fysisk utmaning också, för dom är stora och starka.

Hur slutar matchen?

– 6-6 låter som ett bra resultat, säger Östen Sundin, SSK-spelare av det äldre gardet.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".