Mikael Lindnord.
1 av 2
Mikael Lindnord. Foto: Viktor Åsberg/SR.
Hörnsjön.
2 av 2
Hörnsjön. Foto: Viktor Åsberg/SR.

Hockeyfest på naturis i Örnsköldsivk

2:30 min

I helgen spelas en ny ishockeyturnering i Örnsköldsvik med ett nytt koncept. 52 lag drabbar samman på naturis och i utomhusrinkar på Hörnsjön utanför stan.

– För två helger sedan var jag gråtfärdig. Isen var sörjig, men nu har vi kanonförhållanden, säger Mikael Lindnord, tävlingsgeneral.

Förberedelserna pågår in i det sista. Arrangörerna bygger upp sex små rinkar och isen ska spolas en sista gång innan turneringen spelas för första gången i helgen.

Mikael Lindnord fick idén till konceptet förra året, och för fem veckor sedan tryckte han på startknappen och började förbereda tillsammans med de andra arrangörerna, säger han.

– Det känns jätteroligt att få till ett sånt här koncept. Det väl är första gången i Sverige det spelas en turnering på riktig naturis.

Det ser ut att bli en riktig folkfest på Hörnsjön. 52 lag är anmälda och att så många ville spela blev en positiv överraskning för Lindnord.

Var du säker på att så många skulle anmäla sig?

– Nej, det var magkänsla. Vi har försökt skapa ett bra event och hoppats att det skulle räcka och det verkar ha gjort det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista