Delar av Ladies Got The Blues med Elin Öberg, Lovisa Birgersson, Eva-Mi Ringqvist. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
1 av 2
Delar av Ladies Got The Blues. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
Lovisa Sjöberg Nordahl spelar gitarr i Ladies Got The Blues. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
2 av 2
Lovisa Sjöberg Nordahl spelar gitarr i Ladies Got The Blues. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio

Ladies Got The Blues på turné i Västernorrland vill lyfta blueskvinnor

Lovisa Sjöberg Nordahl: Vi inspirerar varandra till tusen
4:07 min

För att lyfta och inspirera verksamma kvinnliga bluesartister turnerar nu kollektivet Ladies Got The Blues i Västernorrland.

Under fredagskvällen spelar Lovisa Birgersson, Eva-Mi Ringqvist, Lovisa Sjöberg Nordahl, Elin Öberg och den andra halvan av musikkollektivet Ladies Got The Blues i Härnösand och besöker även Örnsköldsvik, Kramfors och Sundsvall innan de drar vidare med sina blå toner. De är ett slags husband som består av åtta kvinnor med egna projekt parallellt. På sin årliga stora konsert på Fasching i Stockholm gästas de varje gång av någon aktuell bluesmusiker. I år får de sällskap av Louise Hoffsten, en av alla förebilder som finns. Men det finns andra som inspirerar.

– Jag gillar till exempel Susan Tedeschi och Bonnie Raitt. Jag såg Susan, som spelar med sin man, i New Orleans och det var fantastiskt. Hon sjunger som en gudinna och spelar helt fantastiskt gitarr, säger gitarristen Lovisa Sjöberg Nordahl.

Nu turnerar de alltså även i Norrland och spelar på fyra ställen i Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".