Vinnaren Britta Johansson Norgren, Katerina Smutna (Österrike), andra plats, samt Julia Svan som slutade på en tredje plats i den 30km långa Tjejvasan som gick från Oxberg till Mora på lördagen. Foto: Ulf Palm / TT
Vinnaren Britta Johansson Norgren, Katerina Smutna (Österrike), andra plats, samt Julia Svan som slutade på en tredje plats i den 30km långa Tjejvasan som gick från Oxberg till Mora på lördagen. Foto: Ulf Palm/TT

Britta Johansson Norgren vinnare av Tjejvasan

1:58 min

Britta Johansson Norgren från Sollefteå skidklubb heter årets vinnare av Tjejvasan som samlade cirka 10 000 deltagare.
Det var en mycket efterlängtad seger för Britta Johansson Norgren som flera år satt sin prägel på loppet och varit nära segern, men aldrig vunnit.

Britta Johansson Norgren, som i vinter varit helt överlägsen i långloppscupen Ski Classic, var storfavorit inför loppet. 

Hon satte också upp högsta tempo från start och var flera gånger nära att lyckas komma loss från klungan. Men det dröjde ända fram till målrakan i Mora innan avgörandet kom. 

Där vann hon en dramatisk spurtduell före en klunga på tio åkare med Katerina Smutna på andra plats  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista