Hockey Hörnsjön.
1 av 2
En av många matcher uppe vid Hörnsjön i helgen. Foto: Lennart Sundwall/SR.
Publik Hörnsjön
2 av 2
Gott om publik runt Hörnsjön när den första turneringen Höga Kusten Pond Hockey Tournament avgjordes. Foto: Lennart Sundwall/SR

Ny vinterfest blir tradition i Örnsköldsvik

1:09 min

En ny vinterfest mötte Örnsköldsviksborna nu i helgen, lördag och söndag. En hockeyturnering på naturis, konceptet är amerikanskt med spel på små rinkar utan målvakter.

Hörnsjön vid Varvsberget blev platsen där denna vinterfest blev av. 51 lag kom till premiärupplagan och med hjälp av ett strålande vinterväder blev det till en publik succe´. Så mycket folk kom att arrangören Mikael Lindnord direkt lovade en fortsättning.

– Jag har aldrig fått så många ryggdunkningar efter något som jag stått bakom, säger Mikael Lindnord. Vi har haft en plan på att göra detta till en tradition och när det blev så här uppskattat så ska vi förstås köra vidare nästa år.

Konceptet är amerikanskt med små planer med små mål och utan målvakter. Lagen innehåller fem spelare varav tre är på isen samtidigt. Två klasser där finalspelet avgörs under söndagskvällen. Korta matcher med mycket folk runt den provisoriska arenan. Namnet: Höga Kusten Pond Hockey tournament.

Det fanns gott om före detta elitspelare i de olika lagen. Mattias Timander och Andreas Salomonsson var två sådana exempel.

Redan kommande helg blir det en ny hockeybaluns uppe vid Hörnsjön. Då har samtliga ensamkommande ungdomar som kommit till Örnsköldsvik bjudits upp till Hörnsjön för att känna på det här med hockey.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista