Alla artisterna samlade efter att den lokala finalen avslutats. Foto: Thea Holmqvist/SR
Alla artisterna samlade efter att den lokala finalen avslutats. Foto: Thea Holmqvist/SR
Svensktoppen nästa 2016

Heldag med bara lokal musik i P4 Västernorrland

1:30 min

Gillar du den lokala musiken i Västernorrland? Då ska du lyssna extra noga fredag den 4 mars. Vi bjuder på livemusik och byter ut alla låtar i spellistorna till artister från Västernorrland.

Tack för alla tips på låtar och artister. Idag ryms inte fler låtar - men fortsätt gärna tipsa om bra lokala artister.

Idag, fredag den 4 mars, är det mindre än en månad kvar till inskickningsstopp för Svensktoppen nästa. Det uppmärksammar vi med att byta ut alla låtar i spellistorna hela dagen mot artister med koppling till Västernorrland för att uppmuntra länets låtskrivare och artister att skicka in sina bidrag till tävlingen.

Det finns gott om lokala stjärnor att välja bland, som till exempel Helen Sjöholm, Takida, Yohio, Ulrika Bodén, Stiftelsen, Style of Eye, Frank Ådahl, Anna Stadling, Lasse Lindh ... Listan kan göras lång! Västernorrland är ett levande musiklän.

Den Västernorrländska musiken är väl värd att uppmärksammas och P4 Västernorrland vill inspirera lokala låtskrivare och artister att skicka in till Sveriges Radios musiktävling Svensktoppen nästa.

Inskickningsperioden stänger vid midnatt den 1 april och i början av juni presenterar P4 Västernorrland de lokala bidrag som har tagit sig vidare. 

Här hittar du all information om du vill delta i tävlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista