Stefan Tärnhuvud. Foto: Pontus Hellsén
Stefan Tärnhuvud är försiktig med vad han stoppar i sig. Foto: Pontus Hellsén

Stefan Tärnhuvud om dopningsskandalen

Rekommendationen är att inte ta några kosttillskott - just på grund av risken
3:27 min

Igår kväll kom nyheten om att friidrottaren, medeldistanssprintern Abeba Aregawi misstänks för att ha tagit dopningspreparat. Sundsvallssprintern och landslagsmannen Stefan Tärnhuvud ger sin syn på saken.

Det var i början av året som Abeba Aregawi fastnade i en dopningskontroll då man, enligt uppgift, upptäckte spår av ämnet meldonium. Meldonium har varit tillåtet fram till årsskiftet 2015/2016 men har nu hamnat på listan över förbjudna ämnen.

Stefan Tärnhuvud menar att det inom friidrotten naturligtvis finns hela spektrat av hur folk tänker kring dopning och kosttillskott men han tror ändå att majoriteten är rena.

Och det är den aktives eget ansvar att ha koll på vad man stoppar i sig, menar Stefan Tärnhuvud. Själv är han väldigt strikt.

– Jag tar inga kosttillskott alls, bara d-vitamin, säger han.

Och Friidrottsförbundets linje är också att man rekommenderar att inte ta kosttillskott - just på grund av risken att kunna få i sig något olagligt.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".