Sanna Norberg och Kristoffer Bergman. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
1 av 2
Tidigare Svensktoppen nästa-deltagare Sanna Norberg och Kristoffer Bergman. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
Sanna Norberg lyssnar i lurar. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
2 av 2
Sanna Norberg lyssnar på sin gamla låt. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio

Sanna och Kristoffer minns Svensktoppen nästa

3:47 min

Slutspurten närmar sig för inskickningen till årets upplaga av Svensktoppen nästa. Två som vet hur det är att delta är Sanna Norberg från Härnösand och Kristoffer Bergman från Sundsvall.

Den lokala finalen 2012 gick i Härnösand och Sanna Norberg - då med efternamnet Nordlander - stod på scenen och sjöng sin låt Med dig hela livet. Hon var nyförlovad och hade skrivit låten tillsammans med sin fästman. Året efter gifte de sig. När hon lyssnar på låten igen blir hon påmind om innebörden i den.

– Att inte fler ringer och önskar den här på bröllop! Den är ju väldigt passande, skrattar hon.

Kristoffer Bergman och hans band Harleqeen var finalist 2013 med låten I need to know, då den lokala finalen gick i Örnsköldsvik. De splittrades tyvärr senare och nu sjunger han i en ny konstellation. När han får höra sitt bidrag i lurarna igen konstaterar han att det hinner hända mycket på tre år. På frågan om hans nya band kommer att skicka in något bidrag till årets tävling blir svaret kryptiskt.

– Det är inte omöjligt ... vi kanske har en låt som blir färdig, säger Kristoffer.

Mer om hur du deltar i Svensktoppen nästa kan du läsa här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista