Sollefteå sjukhus
Sollefteå sjukhus Foto: Agneta Jacobsson SR Västernorrland

Drar igång kampanj för att locka läkare till Sollefteå

1:39 min

Efter varslet om stängning av akutmottagningen för kirurg och ortopedin i sommar har en kampanj dragits igång för att få läkare till sjukhuset.

Majed Safaee är kommunikationsstrateg på Sollefteå kommun och han hörde igår förvaltningschefen förklara att det var ogörligt att bemanna sjukhuset. Han satte då satte upp en sida igår kväll där man kan anmäla intresse att jobba som läkare på Sollefteå sjukhus. 

– Sist jag kollade var det fyra läkare har anmält sig för att komma hit och jobba. Sedan har jag fått namn på ytterligare tio-tolv stycken som tidigare jobbat här och ett tiotal sjuksköterskor, säger Majed Safaee. 

Det är både AT-läkare, ST-läkare och specialister som har visat intresse.

Om det skulle stängas i Sollefteå en period under sommaren, försvårar det möjligheterna för Sollefteå sjukhus att finnas kvar?

– Om man är lite konspirationsteoretisk i det här tro att det finns en röd tråd i det här. För alla somrar hittills har det gått bra att bemanna. Nu kommer man tre veckor innan och säger att vi måste stänga över sommaren, utan att göra några ansatser att rekrytera. Är man konspirationsteoretisk kan man tro att det finns en plan, säger Majed Safaee. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista