Sundsvall Demolition Rollers tränar på att blockera. På bilden Rebecka Lindberg, Ella Åström, Simone Himmerlid. Foto: Emil Hammarström
1 av 3
Sundsvall Demolition Rollers tränar på att blockera. Foto: Emil Hammarström Foto: Emil Hammarström
Sundsvall Demolition Rollers ordförande Rebecka Lindberg. Foto: Niklas Axelsson/SR
2 av 3
Sundsvall Demolition Rollers ordförande Rebecka Lindberg. Foto: Niklas Axelsson/SR Foto: Sundsvall Demolition Rollers ordförande Rebecka Lindberg. Foto: Niklas Axelsson/SR
Ett snabbt fotarbete är otroligt viktigt i roller derby. Foto: Emil Hammarström
3 av 3
Ett snabbt fotarbete är otroligt viktigt i roller derby. Foto: Emil Hammarström Foto: Emil Hammarstrom

En tuff fullkontaktsport på rullskridskor

2:41 min

Roller derby är en fullkontaktsport som utövas på rullskridskor och är av de snabbast växande sporterna just nu. I Sundsvall finns Sundsvall Demolition Rollers som saknar några åkare för att ha ett dugligt lag. 

I helgen genomför därför klubben en aktivitet för att locka till sig fler åkare. Klubben har inte kunnat tävla, eftersom de är för få som klarat miniminivån.

– Det saknas godkänt i test för ganska många spelare, minimum skills som det heter. Det är ett fysiskt test och ett regeltest. För att få tävla måste du ha klarat testen. Det handlar om säkerhet på planen, säger Rebecka Lindberg, som är ordförande i Sundsvalls Demolition.

På lördag finns möjligheten att ta det här testen, kommer ni ha ett matchdugligt lag efter det?

– Vi kommer i alla fall ha en komplett femma, och så hoppas vi att många kommer och provar på och upptäcker sporten. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista