Närbild på när Stina Joza sjunger i studion. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
1 av 2
Stina Joza. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio

Stina Joza har hittat sin nya inriktning

2:26 min

Hon kom tvåa i lokala finalen av Svensktoppen nästa förra året. Sedan släppte hon en ep och har börjat fundera över vilken riktning musiken ska ta.

En artists utveckling kan gå åt olika håll. Nästan ett år efter Stina Jozas deltagande i Svensktoppen nästa börjar hon ana vartåt det lutar, rent musikaliskt. Hennes senaste EP spretar åt flera olika håll, vilket hon är medveten om.

– Jag har medvetet provat mig fram, för att känna vad jag själv vill göra och känna vad jag får feedback på. Därför blev det en så bred EP och nu håller jag på att smalna av åt ett håll som är mer jag, säger Stina Joza.

Vad är du då?

– Jag kan utesluta vissa saker. Det går inte åt det klassiska hållet och inte åt rock-hållet. Det är kvar där någonstans i den här pop-massan men ändå tror jag på att jag kommer att hitta något unikt i det. Jag jobbar med ny musik nu och känner att det går åt ett håll som känns spännande.

Men det är fortfarande osäkert om hon kommer att skicka in något bidrag till tävlingen i år.

– Jag hoppas det! Jag håller på med en låt nu men det är ju begränsningar, det tar väldigt mycket tid att hålla på med saker. Den ska inte bara skrivas utan det ska arrangeras, och mixtras och mastras, så det mycket kring det hela som ska hinnas med!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista