Klara Li Andersson sjunger och spelar i studion. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
1 av 2
Klara Li i studion. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
Närbild på när Klara Li sjunger. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
2 av 2
Klara Li sjunger. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio

Klara Li från Ånge började med musik när pappa slutade snusa

2:41 min

Hon har hållit på med musik sedan barnsben och syns både i Musik Direkt och Livekarusellen. Och idag spelade hon live i P4 Västernorrland.

Hon går fortfarande bara i gymnasiet, men är redan erfaren på scenen. Klara Li började skriva egna låtar på både svenska och engelska för några år sedan och framför dem gärna på en scen.

– Jag har hållit på med musik väldigt länge. Jag började spela piano när jag var liten. Pappa skulle sluta snusa så då lärde han mig spela piano istället. Det funkade!

Låtskrivandet för Klara Li är en fråga om inspiration, berättar hon.

– Det är vardagen helt enkelt. Musiken är en konstform och det kommer till en. Det är vad som kommer till dig och så skriver du det. Oftast är det texten som kommer först, men ibland sitter man med gitarren och sjunger det som känns viktigt, säger Klara Li.

I år har hon gått vidare i Livekarusellen och hoppas på framgång. Kanske kan det bli ett bidrag inskickat till Svensktoppen nästa också.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista