Margareta Rödén. Foto: Sofia Forell
Margareta Rödén, fd förvaltningschef för specialistsjukvården. Foto: Sofia Forell/SR

Margaretha Rödén får 114 000 i månaden fast hon slutat som chef

Förre förvaltningschefen Margareta Rödén har behållit sin lön på 114 000 kronor i månaden från landstinget trots att hon slutat som chef.

Det var redan i juni som Margareta Berglund Rödén meddelade att hon slutar som förvaltningschef för specialistsjukvården i Västernorrland och går tillbaka till jobbet som överläkare på ortopedin.

I höstas meddelades att hennes nya lön när hon återvände efter semester vid årsskiftet skulle bli 100 000 kronor i månaden. Det är betydligt mer än medianlönen för överläkare i Västernorrland som ligger på 70 900/månad, men ändå en sänkning med 14 000 kr jämfört med hennes lön som förvaltningschef.

Men nu visar hennes lönespecifikationer att hon har fortsatt få ut 114 000 kronor både i januari och februari. Vi har sökt Margareta Rödén för att fråga varför och hur hennes anställning nu ser ut, men vi har inte lyckats nå henne.

Vi har även sökt landstingsdirektör Inger Bergström för en kommentar men utan resultat.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".