Avtal Margareta Berglund Rödén.
1 av 2
Avtal Margareta Berglund Rödén. Foto: Anna Ahlström/SR
Margareta Rödén Landstinget Västernorrland Foto: Sara Johansson/SR
2 av 2
Margareta Rödén Landstinget Västernorrland Foto: Sara Johansson/SR

Chef för ortopedin ser inga problem med Berglund-Rödéns chefslön

I höstas avgick Margareta Berglund Rödén från sin tjänst som förvaltningschef för specialistvården. Enligt hennes chefsavtal skulle hennes lön vid avslutad chefstjänst uppgå till 100 000 kronor. Men trots det behåller hon sin chefslön på 114 000 kronor.  

Margareta Berglund Rödén arbetar numera som läkare på ortopedin. Och det är hennes nya chef, länsverksamhetschefen för ortopedin, Johan Nilsson, som har skrivit det nya avtalet med Berglund-Rödén.

– Jag följer de avtal som finns, säger Johan Nilsson.

Enligt Johan Nilsson har han skrivit det nya avtalet i enlighet med ett generellt chefsavtal för bibehållen lön, som innebär att de som varit chefer i minst tolv år under sammanhängande tid ska få behålla sin lön när de byter jobb.

Men Margareta Berglund-Rödén har inte jobbat som chef under de senaste tolv åren utan även varit läkare en period men får ändå behålla sin chefslön.

– Hon hade ett avbrott och då jobbade hon som läkare det stämmer, säger han.

Enligt uppgift till P4 Västernorrland så var uppehållet under 2011 och möjligen också 2012. Men det tycker inte Johan Nilsson är relevant.

– Om man ska tolka exakt så står det att det ska vara utan uppehåll. Men det är 21 år sedan hon började som chef så det är ju faktiskt en rätt lång period, säger Johan Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista