Joao Pinheiro, ordförande för NAVI, nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration i Sundsvall. Foto: Klas Ullerstam
Joao Pinheiro, ordförande för NAVI, nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration i Sundsvall. Foto: Klas Ullerstam

Kommunen öppnar för fortsatt diskussion om Engelska skolan

0:31 min

Majoriteten i Sundsvalls kommun har sagt nej till en expandering av Engelska skolan. Men nu öppnar Joao Pinheiro, barn- och utbildningsnämndens ordförande för en ändring av det beslutet, och säger att kommunen för diskussioner med den aktuella skolan.  

Friskolan Engelska skolan i Sundsvall vill expandera och har skickat en ansökan om detta till skolinspektionen. Men Sundsvalls kommun måste yttra sig i frågan, och den politiska majoriteten har sagt nej till en expandering. Detta trots att Engelska skolan är en av de skolor som har bäst skolresultat i kommunen. Anledningen till att man har sagt nej är att man tror att en expandering skulle kunna innebära att en kommunal skola kan bli tvungen att stänga.

Men nu öppnar kommunen för att man kan ändra sig i denna fråga. Joao Pinheiro, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, säger att kommunen ska titta på detta igen och att inget är bestämt än.

– Vi för diskussioner med Engelska skolan. Det är ingenting som är definitivt än, säger han. 

Ni överväger att göra en annan bedömning, ska jag tolka dig så?

– Vi för diskussioner, säger Joao Pinheiro. 

Moderaten Elin Nilsson, som sitter med i barn- och utbildningsnämnden, är kritisk till att majoriteten har sagt nej till en expandering, och vill gärna se en ändring av det beslutet.

– Jag hoppas att socialdemokraterna kommer att backa i den här frågan, säger hon. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista