Per Hallin tackar för sina år i Timrå IK före matchstart
Per Hallin tackar för sina år i Timrå IK före matchstart Foto: Fredrik Thimeradh

Timrå IK avslutade säsongen med hyllning av trotjänare

4:19 min

Matchen i sig var helt utan intresse, både ur tabellhänseende och från spelarnas sida. Det var 60 minuter utan heta känslor, tacklingar eller utvisningar. Starkaste ögonblicken var före och efter matchen när Per Hallin avtackades efter 13 år med klubben. 

Då båda lagen var ute ur kampen om seger i slutspelsserien och fortsatt spel mot SHL, spelarna var således mer måna om att inte skada sig än om att vinna matchen. Något som bekräftades i korridorerna efter slutsignalen.

Gästande BIK Karlskoga avslutade säsongen med att vinna borta mot Timrå IK med 3-4. Vackrast var dock Jonathan Dahléns två mål, efter fina dribblingar. Den unge Timråspelaren slutar på en andraplats i poängligan av slutspelserien med 6 mål och 1 assisterande passning.

Matchens start blev något försenad då Per Hallin höll ett kortare tacktal till publik, familj och förening före. Tretton säsonger och ca 680 matcher blev det till slut. Hallin presenterades i första femman, men åkte och bytte om direkt efter då en fotskada hindrade spel. Istället klev unge talangen Elias Pettersson in och tekade.


Matchfakta

Period 1

05:55 0-1 Juliuz Persson (Erik Thorell)
07:15 1-1 Jonathan Dahlen (Victor Ejdsell, Elias Pettersson)

Period 2

14:48 1-2 Jonas Karlsson (Marcus Nilsson, Henrik Björklund)

Period 3

03:08 1-3 Erik Thorell (David Rundqvist)
03:30 2-3 Jonathan Dahlen
04:06 2-4 Henrik Björklund (Theodor Lennström, Henrik Larsson)
18:06 3-4 Didrik Strömberg (Mattias Nilsson, Jonathan Dahlen)

Skottstatistik
25-24
(8-9, 11-9, 6-6)

Publik
2 241

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista