Gamla E4 i Sundsvall.
1 av 2
Gamla E4 i Sundsvall. Foto: Billy Abraha
Lena Redman
2 av 2
Lena Redman från Sundsvall är kritisk till den politiska majoritetens förslag om att ha två körfält istället för fyra på den gamla E4:an genom centrala Sundsvall. Foto: Billy Abraha

Gamla E4:an genom Sundsvall blir tvåfilig

2:34 min

Den politiska majoriteten i Sundsvall är överens. Partierna vill att gamla E4 genom Sundsvall byggs om och två körfält försvinner. 

Hur ser du på att gamla E4:an blir tvåfilig? Kommenteringen är nu stängd.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet kommer att rösta på det tvåfiliga ursprungsförslaget när fullmäktige ska behandla frågan den 29 mars.

Efter vissa protester mot det förslaget har man också utrett att bevara alla fyra filer som finns idag, men majoriteten har konstaterat att det tvåfiliga valet är det enda som möjliggör andra planer som finns för logistiken kring bostadsbyggandet på Norra kajen bland annat.

Det ökar också tillgängligheten för bussar, gående och funktionshindrade och innebär mindre driftskostnader för kommunen i framtiden, enligt ett pressmeddelande.

Kent Backlund från Sundsvall håller inte med den politiska majoriteten om att två filer är en bra idé.

– Jag tycker att det borde vara som det är nu. Jag tycker att politikerna borde tänka om, säger han. 

Även Lena Redman, som också är från Sundsvall, är kritisk:

– Jag tycker inte att det är en bra lösning. Då tycker jag att politikerna kan sitta där i bilköerna mellan klockan 16 och 17.30 för då är det helt stopp, säger hon. 

Frågan ska upp i Kommunstyrelsen på måndag 14 mars. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista