Soledad Henriquez (KD) Foto: Sara Johansson/SR
Soledad Henriquez (KD) Foto: Sara Johansson/SR

Soledad Henriques (KD): Jag tror det blir två nedläggningsbeslut idag

4:22 min

Idag ska landstingets Hälso- och sjukvårdsnämnd fatta beslut om framtiden för ortopedin i Sollefteå och rehabmedicin i Härnösand. Kd-politikern Soledad Henriques sitter på nämndsammanträdet och befarar två nedläggningsbeslut idag

Under hela dagen har nämnden fått information och diskuterat. Klockan 15 sätter sig politikerna för att börja fatta beslut.

Inget tyder hittills på en återremiss vad gäller rehab i Härnösand, säger Soledad Henriques under en paus i sammanträdet. Men hon säger också att vad som helst kan hända under majoritetens enskilda diskussioner som hon inte har tillträde till.

Vad gäller att ta bort alla akuta ortopedioperationer i Sollefteå så har frågan diskuterats livligt och Henriques anser fortfarande att det fattas underlag för hur en flytt av operationerna påverkar övriga områden inom sjukvården, men hon tror att det trots det ändå kommer att fattas beslut idag. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista