Beatrice Robertsson. Foto: Pressbild/TT
Beatrice Robertsson. Foto: Pressbild/TT

Beatrice tar plats på Globen i maj

2:42 min

Örnsköldsviksbon Beatrice Robertsson skriver musik och nu har hon tillsammans med Jonas Thander lyckats få till en vinnarlåt som tävlar för Litauen i Globen i maj.

Det har varit hektiska dagar sedan i lördags då Beatrice Robertsson var hemma hos föräldrarna i Örnsköldsvik och på distans följde det musikaliska dramat när artisten Donny Montell tog hem segern i Litauen. Låten "I've been waiting for this night" tog hem deltävlingen och ska alltså framföras när European Song Contest avgörs i Globen i Stockholm 9 - 14 maj under ledning av Måns Zelmerlöw och Petra Mede.

– Det var jättespännande att med hjälp av all möjlig teknik försöka följa vad som hände i Litauen och förstås väldigt kul att låten vann, säger Beatrice Robertsson.

Lika glada blev förstås föräldrarna men någon skumpa att korka upp fanns inte.

– Istället hämtade pappa saft och hällde upp, säger hon.

Att vara kvinna och skapa musik är konstigt nog relativt ovanligt, men nu tänker Beatrice Robertsson ge de andra låtskaparna en match.

– Självklart ska jag vara på plats i Globen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista