Jasenko Omanovic, socialdemokrat och riksdagsledamot från länet.
Jasenko Omanovic, socialdemokrat och riksdagsledamot från länet. Foto: Viktor Åsberg/SR.

Inga löften om när Ådalsbanan kan renoveras

3:18 min

Delar av Ådalsbanan är i ett stort behov av upprustning. Idag åkte Jasenko Omanovic sträckan mellan Långsele och Härnösand. Han förstår behovet av renovering, men kan inte lova när upprustning sker.

– Jag upplevde att den första delen av banan var i ganska dåligt skick. Den håller inte den standard vi behöver för att industrierna ska kunna vara konkurrenskraftiga, säger han.

Det har kommit kritik från flera håll när det gäller underhållet på järnvägarna som går genom länet, och där godstrafiken kör transporter.

Idag åkte den socialdemokratiske riksdagsledamoten från länet, Jasenko Omanovic, sträckan mellan Långsele och Härnösand. Han är även ledamot i riksdagens trafikutskott med ansvar för järnvägsfrågor. Trots att han förstår behovet av upprustning, kan han idag inte lova när en renovering av banan kan ske.

– Det ligger högt på vår prioriteringslista, men jag måste vara tråkig och säga att inte säga något start- eller slutdatum för upprustning av banan, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista