Erik Lövgren, landstingsråd.
Erik Lövgren, Landstingsråd. Foto: Ulla Öhman/SR

Landstingsrådet mordhotad på Facebook

Landstingsråd Erik Lövgren (S): Man ska inte acceptera sån skit
3:31 min

I helgen mordhotades landstingsrådet Erik Lövgren på Facebook. Personen är polisanmäld. Man ska inte acceptera sådan skit, säger Erik Lövgren. 

"Skjut han snälla skjut han". Så lyder det dödshot som i helgen riktades mot socialdemokraten Erik Lövgren som är ordförande i Landstingsstyrelsen i Västernorrland. Det var Lövgrens politiska sekreterare som gjorde honom uppmärksammad på dödshotet.

– Jag meddelade direkt. Polisanmäl och meddela Landstingets säkerhetsavdelning, säger Erik Lövgren. Inte för att man vet vad som ligger bakom, men ändå. Man ska inte acceptera sån skit.

Med sociala medier, är det tuffare klimat nuförtiden?

– Ja, i och med att den här möjligheten finns. Folk skriver av sig i ilska eller bakfylla. Men man måste tänka efter. Vi är människor allihop. Men man ska inte acceptera sånt.

Hur reagerade du på det som skrivits?

– Ja, inte så att jag blev rädd. Jag är 50 år och ganska hårdhudad. Däremot accepterar inte jag att jag, eller någon annan, ska få sådana tillmälen. Det är inte därför vi satt oss i den här positionen.

Är det politiska beslut som ligger bakom dödshotet tror du?

– Det var på en sådan sajt där det diskuterades såna frågor, ja.

Du fortsätter som vanligt?

– Jajamen.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".