Hemlösa och sover på resecentrum.
Flickan och hennes mor är fortfarande hemlösa. Foto: Viktor Åsberg/Sveriges Radio

Elev stängs av resten av terminen

Den elev som stängts av från undervisningen vid en gymnasieskola i Örnsköldsvik får inte komma tillbaka på hela vårterminen. Det bestämde bildningsnämnden vid ett möte idag.

– Vi har tagit ett beslut att stänga av en elev resten av terminen, mer än så vill jag inte säga, säger Birgith Olsson Johansson, ordförande i bildningsnämnden i Örnsköldsvik.

Vi har berättat om eleven, vi kallar henne Maria, tidigare här i P4 Västernorrland. Det var efter att hon haft ett utbrott mot rektorn som den första avstängningen kom.

När P4 Västernorrland pratar med Maria idag berättar hon att hon sett fram emot att få börja skolan igen och att avstängningen skulle vara över idag. Men när hon kom till skolan möttes hon av beskedet att avstängningen förlängts. Maria säger själv att hon då blev arg och fick ett nytt utbrott.

För att en längre avstängning ska kunna ske måste huvudmannen, kommunen, ta det beslutet. Något som alltså skedde i idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista