Elever Ullångerskolan
Wilma Oldenborg, Jonna Westin och Emilia Norlander går alla i sexan och jublar år planerna på en multiarena på skolgården. Foto: Lennart Sundwall/SR.

Multiarena byggs på skolgården i Ullånger

3:07 min

Kramfors kommun gör en stor satsning på utemiljön vid skolan i Ullånger. Man ska bygga en multiarena och det ska ske en allmän uppsnyggning av skolplanen. Kostnad en dryg halv miljon.

Multiarenan ska få måtten 40x20 meter och får konstgräs. Vintertid ska den kunna användas som skridskobana. Vår, sommar och höst ska den också användas för innebandyspel, handboll och mycket annat.

– Vi har tagit lite intryck från den multiarena som byggts vid Vallaskolan i Sollefteå, säger Patrik Asplund, fritidschef i Kramfors. Tanken är att börja bygga snart och den ska stå klar innan det nya läsåret börjar till hösten.

När P4 Västernorrland besöker skolan i Ullånger möts vi av följande ord när vi ber eleverna beskriva den utemiljö som finns vid skolan.

– Tråkig, finns inget att göra för oss äldre elever.

Den här nyheten har barn och lärare/föräldrar vetat om en tid. Marie Melin som varit lärare vid skolan i fem år är glad när hon kommenterar nyheten.

–Här säger lärare att man väntat i 20 år på att något ska hända. När snön snart är borta blir det en tråkig miljö. Vi har inga grönytor, bara grus.

Och vad säger du om en multiarena?

– Helt otroligt, säger Marie Melin.

Eleverna blir också glada när vi ber några från årskurs sex kommentera den här skolnyheten.

– Roligt och spännande att se hur det här blir, säger Emilia, Wilma och Jonna som alla går i sexan.

Just den här tjejtrion lämnar skolan i Ullånger efter vårterminen.

–Men vi kommer att använda multiarenan på vår fritid, på kvällar och helger, säger de.

Det kommunala bostadsbolaget i Kramfors, Krambo, kommer också att förbättra utemiljön via diverse åtgärder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista