Ebba Andersson tog sensationellt silver i damernas 10 kilometer klassiskt. Foto: Robert Nyholm/TT
Ebba Andersson, Sollefteå Skidor IF . Foto: Robert Nyholm/TT

Skidstjärnan Ebba Andersson skadad - säsongen över

Sollefteå skidor IFs Ebba Andersson ställer in JSM. I stället ska hon operera ett skadat knä. Jag ska tillbaka ännu starkare, säger Ebba Andersson.

Det är en omfattande knäoperation som Ebba Andersson har framför sig. Det handlar om en knäskål som hoppade ur led för två år sedan, men som med rehabträning sedan fungerade bra. Nu har den besvärat Andersson igen, varför operation blir aktuell.

– Det kommer att krävas cirka tre månaders strikt rehabilitering för att knät ska bli bra. Vi räknar med att Ebba ska vara tillbaka i spåret nästa säsong, säger landslagsläkaren Åsa Thelaus i ett pressmedelande.

Ebba Andersson själv, som är färsk Juniorvärldsmästare, siktar på att komma tillbaka snabbt:

– Skadan är inget som ska sätta stopp för mig. Jag siktar framåt och vill inte älta det som har varit. Jag är beredd på att lägga ner det jobb som krävs för att ta mig tillbaka och bli ännu starkare, säger Ebba.

18 åriga Ebba Andersson tog två guld på junior-VM i Rumänien i februari i år, dels i 10 km fristil och i stafetten. Dessutom blev hon tvåa, efter Charlotte Kalla, på 10 km i klassisk stil på SM i Piteå i januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista