Pascal Brisson är rektor över 600 elever. Foto: Mikael Andersson
1 av 2
Pascal Brisson är rektor över 600 elever. Foto: Mikael Andersson
Joao Pinheiro, socialdemokrat i barn- och utbildningsnämnden i Sundsvall. Foto: Mikael Andersson
2 av 2
Joao Pinheiro, socialdemokrat i barn- och utbildningsnämnden i Sundsvall. Foto: Mikael Andersson/SR

Engelska skolan i Sundsvall får bygga ut

Kommunen går med på en utökning av Engelska skolan i Sundsvall, efter att man hittat en lösning som innebär en expansion i de årskurser där kommunen ser ett behov.

Förra veckan avslog barn- och utbildningsnämnden Engelska skolans ansökan om en expansion av verksamheten från förskoleklass till årskurs tre. 

Nu har skolan och representanter från kommunen haft ett möte och enats om att Engelska skolan kan utöka från klass tre och ta in ytterligare två klasser i varje årskurs.

– Det här är en lösning som gynnar båda parter. Kommunen har framöver ett behov av att utöka antalet platser i de äldre årskurserna. Det nya förslaget möter det behovet. För mig har det varit avgörande att Engelska skolan varit tydliga med att de kommer ta in elever med olika bakgrunder så att skolklasserna speglar hur samhället ser ut i övrigt. På så sätt minskar vi segregationer i samhället, säger João Pinheiro, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Skolans plan är nu att bygga ut med minst 5000 kvadratmeter och göra om skolan till två mindre skolor, en enhet från årskurs 3 till 5 och en från årskurs 6 till 9. Varje årskurs kommer sedan utöka från fyra till sex parallella klasser.

– Förhoppningen är att starta redan 2018 då vi har hundratals barn i kö i varje årskurs, säger Pascal Brisson, rektor Engelska skolan.

Den 23 mars ska nämnden ta beslut i frågan för att sedan lämna ett yttrande till Skolinspektionen som fattar slutligt beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista