"Min oro är rent allmän kring flyktingboenden med bränder och sånt",  säger Per-Arne Frisk, ordförande i socialnämnden i Timrå kommun.
Per-Arne Frisk, socialnämndens ordförande i Timrå kommun. Foto: Robert Garpetun/SR

Per-Arne Frisk (S) ber om ursäkt för uttalandet

Socialnämndens ordförande i Timrå kommun, Per-Arne Frisk ber nu om ursäkt för att han sagt "negerbyar" på ett möte om bostäder för ensamkommande flyktingbarn i Bergerforsen.

– Det har ryckts ur sitt sammanhang, säger han.

Ordvalet användes under ett möte med Länsstyrelsen där man diskuterade frågan om bygglov för boendet, då kommunen fått avslag på sin ansökan.

Enligt ett pressmeddelande från Timrå kommun var det i samband med att man pratade om vikten av integration i samhället och han argumenterade för boendet i Bergeforsen.

– När jag skulle berätta om vad som kan ske om vi inte integrerar våra nya svenskar så fann jag inte ordet och nu har ett uttryck ryckts ur sitt sammanhang. Det är djupt beklagligt och jag ber om ursäkt för mitt uttalande, säger Per-Arne Frisk.

I övrigt beskrivs mötet som bra och givande för Timrå kommun.

– Mötet med landshövdingen Gunnar Holmgren var mycket positivt och han förordade antingen ett permanent eller ett tillfälligt bygglov. Ett tillfälligt bygglov är giltigt i fem år men just nu har vi bara planer för tre år, säger Per-Arne Frisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista