Matvaror utvräkta över vägen från en lastbil som vält. Foto: Lennart Sundwall/SR
1 av 2
Matvaror utvräkta över vägen från en lastbil som vält. Foto: Lennart Sundwall/SR
Olika matvaror ligger utspridda på vägen och lastbilen ligger i diket efter olyckan. Foto: Lennart Sundwall/SR
2 av 2
Matvarorna ligger utspridda på en sträcka av 30-40 meter. Foto: Lennart Sundwall/Sveriges Radio

Flera ton mat på vägen efter olycka

2:34 min

Omkring 10 ton mat ligger utspridda på länsväg 348 efter en olycka tidigt i morse. Vägen här helt avstängd och bärgningsarbete beräknas pågå under hela dagen. 

Det var vid 5-tiden i morse som en lastbil välte i Galakurvan vid södra infarten till Moliden på länsväg 348 väster om Örnsköldsvik. Bil och släp var lastad med matvaror som har spridits ut över vägen. 

Det är totalstopp i båda riktningar och polisen dirigerar om trafiken via andra vägar. Föraren klarade sig oskadd, enligt polisen.

Vad som orsakade olyckan är inte helt klarlagt, men enligt räddningstjänsten var det väldigt halt på platsen i morse när olyckan inträffade.

Det är blandade matvaror på väg ut till butik som ligger utspridda på vägen.

Det är grönsaker, meloner, diskmedel, bröd av olika slag, vita bönor och tomatsås som ligger på en sträcka på ca 30-40 meter.

Enligt uppgift till Sveriges Radios trafikredaktion kommer man försöka rädda större delen av lasten, vilket innebär att bärgningsarbetet kommer dra ut på tiden. Jonas Hägglund arbetar både med räddningstjänsten och försäkringsbranschens restvärdesräddning och är den som gör bedömningen av vad som kan räddas. 

– Det är ett virrvarr. Det är ungefär 10 ton som ligger på vägen, konstaterar han. 

Det som är helt och rent kommer vi att ta rätt på, men det som är trasigt kommer att åka på soptippen. 

Hur länge kommer vägen vara avstängd?

– Vi har 15 ton som ligger på en släpvagn också som ska lastas ur för hand innan man kan börja bärga. Det här kommer ta minst hela dagen, säger Jonas Hägglund. 

Mer uppgifter om trafikläget får du via Sveriges Radios trafikredaktion

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista