Tessan Lundqvist i Kramfors som ingrep när hon såg hur en kille blev mobbad. Foto: Privat
Tessan Lundqvist i Kramfors som ingrep när hon såg hur en kille blev mobbad. Foto: Privat

Mobbarna tystnade när Tessan ryckte in

Tessan Lundqvist: Jag blev så vansinnig
5:00 min

Tessan Lundqvist från Kramfors hamnade mitt i pojkgängets våldsamma mobbning av en jämnårig kille. För henne var det självklart att försöka stoppa gänget - till slut lyckades hon.

Tessan Lundqvist stod i kassakön i mataffären när fyra killar verbalt började ge sig på en jämnårig kille.

– De sa fruktansvärda saker till den här pojken och han blev helt ifrån sig. Jag tog tag i den som hade pratat mest och sa "så där gör man inte mot andra människor", säger Tessan.

Men mobbningen fortsatte utanför affären. Tessan följde efter och såg hur grabbarna tryckte upp pojken mot en vägg.

Jag gick dit och när de sa åt mig att inte lägga mig i blev jag så vansinnig så jag tog tag i en av dem och sa åt honom igen: Så där gör man helt enkelt inte!

Tessan försökte prata gänget tillrätta, mobbare mår ju inte heller bra resonerade hon, och till slut böjde den drivande killen ner huvudet och bad henne om ursäkt. 

– Det är inte mig du ska be om ursäkt. Det är pojken, sa jag. 

Hon ledde fram mobbaren till sitt offer och såg till att han fick sin ursäkt. Därefter körde Tessan hem den mobbade pojken.

– Vi småpratade om allt möjligt och kunde skämta och skratta lite till slut. Att se honom gå ifrån mig glad gjorde min dag, säger Tessan.

Hon skulle inte tveka att göra samma sak igen. 

Man måste agera i såna här situationer. Man kan inte stå tyst och titta på. Det går inte.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".