Hockeypanel.
Alla i vår hockeypanel tror på Modo inför matchserien mot Leksand. Helen Sahlin, Marlene Hörnqvist och Mari Edlund. Foto: Lennart Sundwall/SR.

Hockeypanelen: Modo klarar rysaren

3:25 min

Varför har det gått så illa för Modo i en lång rad av år? Hur kommer det gå i matchserien mot Leksand? Vad betyder hockeylaget Modo för kommunen Örnsköldsvik? P4:s nybildade hockeypanel har svaren.

Många bryr sig om vad som händer runt SHL-laget Modo hockey. Antalet damer som besöker matcherna i Örnsköldsvik har ökat markant sedan arenan kom till guldåret 2007. Vår hockeypanel består av tre damer. Helen Sahlin, Marlene Hörnqvist och Mari Edlund. Alla tre tror att Modo klarar av Leksand i den här serien som börjar på söndag.

Varför har det gått så illa i en lång rad säsonger?

– Handlar mycket om kontinuitet, säger Helen Sahlin. Spelare och tränare åker härifrån, dessutom är vi många som beundrar Modospelarna så mycket att det blir något krampaktigt över det hela. Något som de yngre spelarna kan ha svårt att klara av.

Hur går det då mot Leksand?

– Jag tror Modo klarar detta då det är i bäst av sju matcher, säger Marlene Hörnqvist. Första matchen blir nyckeln till framgång.

Hur mycket betyder egentligen Modo hockey för Örnsköldsviks kommun?

– Örnsköldsvik är ju en hockeystad med väldigt många ungdomar i sporten. Det är viktigt att vi har ett SHL-lag som ungdomar kan se upp till, säger Mari Edlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista