Charlotte Gustavsson
Charlotte Gustavsson, avgående v.d. hos Modo hockey. Foto: Lennart Sundwall

30 miljoner i potten när Modo slåss för sin existens

3:41 min

Ett inkomstbortfall på i runda tal 30 miljoner är vad som väntar om Modo hockey förlorar kampen mot Leksand. Men det är ingen fara för kravet på ett kapital på fyra miljoner för att behålla elitlicensen, säger Charlotte Gustavsson, avgående vd i klubben

På söndagkväll börjar matchserien mellan Modo och Leksand. En kamp som kan pågå i sju akter och där en ledig SHL plats finns i potten. Modo klarade den här rysaren ifjol mot Vita Hästen. Nu är det alltså dags igen. Med oerhört mycket pengar i potten.

– Det handlar i runda tal om 30 miljoner i uteblivna medel från SHL om vi förlorar den här kampen, säger Charlotte Gustavsson, avgående vd.

Vad skulle det innebära?

– Bland annat att vi skulle tvingas skära i organisationen, fortsätter Gustavsson.

Modo hockey hade budgeterat för ett publiksnitt på 5.300 åskådare i vinter. Det blev ett minus på 10 procent och uteblivna intäkter i miljonklassen.

Kravet för att vara med i SHL är bl.a. ett kapital på fyra miljoner kronor. Ifjol blev det en vinst på knappa två miljoner, i år blir det enligt Gustavsson förlustsiffror. Men enligt henne är det ingen risk att man ska missa kravet på fyra miljoner.

– I och med den bolagisering vi varit med om där vi sålde elitverksamheten har vi rent bokföringstekniskt det kapital som behövs, avslutar Charlotte Gustavsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista