Blåljuspå ett utryckningsfordon. Foto: Pontus Lundahl/TT
Foto: Pontus Lundahl/TT

Polisbil påkörd vid jakt på misstänkta apotekstjuvar

Tidigt i morse pågick en tjuvjakt strax norr om Ljusdal på misstänkta tjuvar bakom bland annat ett inbrott på apoteket i Fränsta vid tretiden i natt.

Ett par timmar tidigare hade också apoteket i Hammarstrand i Jämtland inbrott. Polisen i Västernorrland, Jämtland och även Gävleborg har samarbetat i jakten på tjuvarna.

Strax norr om Ljusdal försökte en patrull från Gävleborg stoppa en misstänkt bil som kom på väg 83 i riktning från Västernorrland. I samband med det backade bilen på polisbilen och en mindre biljakt inleddes.

Efter en bits färd söderut dumpade gärningsmännen bilen och två personer gav sig av springande därifrån. Bilen som dom lämnade visade sig vara stulen.

Polisen sökte till fots och med hundpatrull men lyckades inte gripa någon av de misstänkta. Bilen har beslagtagits och innehöll gods som polisen nu ska gå igenom. Jakten på de misstänkta kommer fortsätta genom spaningsarbete, enligt vakthavande befäl i Gävleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista