Niklas Sävén ny ordförande för Socialdemokraterna i Sundsvall

Socialdemokraterna i Sundsvall valde igår 23-årige Niklas Sävén till ny ordförande. Han efterträder Roger Johansson som har avsagt sig sin post efter att ha varit ordförande i åtta år. 

Det var på årsmötet under lördagen som Sundsvalls Socialdemokratiska arbetarekommun valde Niklas Sävén till ny ordförande. Partiet skriver i ett pressmeddelande att Niklas Sävén trots sin relativt unga ålder har en stor politisk erfarenhet, då han sitter i SSU:s förbundsstyrelse, i kommunfullmäktige och i kommunstyrelsen i Sundsvalls kommun. Han har också varit ordförande för SSU i Västernorrland. 

– Jag är väldigt glad över förtroendet att få leda partiet. Som ordförande vill jag fokusera på att stärka partiet så att vi blir fler medlemmar och fortsätta utveckla vår politik för att kunna driva den framåt både i Sundsvall och utanför, säger Niklas Säwén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista