Polisbil i mörker
Foto: Sveriges Radio

Misstänkt mordförsök i Ramsele

En man i 50-årsåldern hittades vid 02.30-tiden natten till måndag till synes livlös med svåra skador utomhus i Ramsele i Sollefteå kommun. 

Mannen har utsatts för omfattande våld, uppger polisen i Västernorrland. Han vårdas på Sollefteå sjukhus för livshotande skador.

En förundersökning om försök till mord har inletts och polisen är mycket intresserade av iakttagelser från allmänheten under kvällen och natten, särskilt i området Storgatan, Tingsvägen och Torggatan.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman, enligt polisen, som i övrigt är mycket förtegen om omständigheterna kring händelsen så här tidigt i utredningsskedet.

Vid 8-tiden på morgonen jobbar polisen med husrannsakningar, enligt vakthavande befäl Janne Lidén, men han vill inte säga var eller hos vem. Även mannens kläder och tillbehör som han hade med sig gås igenom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista