Polisen har spärrat av ett större område för teknisk undersökning. Foto: Viktor Åsberg/SR
Polisen har spärrat av ett större område för teknisk undersökning. Foto: Viktor Åsberg/Sveriges Radio

Polisen fick larm om bråk i Ramsele men åkte inte

1:58 min

En person larmade polisen igår kväll om att det var bråk i antågande. Personen befarade att den man som nu ligger på akuten kunde råka illa ut, men polisen hade ingen bil att skicka dit. 

En person i Ramsele som vi har pratat med gjorde iakttagelser igår kväll och personen ska även ha sett de män som nu sitter gripna bära tillhyggen.

Personen larmade polisens länskommunikationscentral klockan 18.30. Polisen gav då besked att deras patrull var ute på en bilolycka, men att de skulle kontakta patrullen. 

Eftersom de inblandade är kända i byn med kriminellt förflutet, sa vår källa till polisen att hen var säker på att den man som nu ligger inne med livshotande skador skulle råka illa ut.

Jag såg två yngre män och det såg ut som den ene hade ett vapen.

– Det var en otrevlig upplevelse att se. Jag avvaktade en kvart, sedan ringde jag polisen. Då fick jag information om att patrullen var i Graninge på en bilolycka, berättar personen som ringde 114 14 för att larma polisen. 

Jag meddelade vad jag trodde skulle hända... och sedan hände det.

Vad tänker du om responsen du fick från polisen?

– Det är ganska vanligt. Många har ringt många gånger. Det är svårt att få hit dem.

Vad tänkte du när du såg dem?

– Ja, nu blir det skottlossning i Ramsele. Nu är det XX som kommer att dö. Det är hemskt.

Två män i 25-års åldern är hämtade till förhör misstänkta för försök till mord

Polisen bekräftar att det har kommit in ett samtal under den aktuella tiden, och att man antecknat att två män satt i en svart bil och körde norrut.

– Det är klart att någon ringde in och larmade polisens länskommunikationscentral vid 18.30 på söndagskvällen. Men oklart vilka uppgifter som kom fram vid samtalet, säger Veronika Andersson utredare på polisen i Västernorrland. LKC gjorde i alla fall bedömningen att ingen patrull behövde skickas till Ramsele, säger Andersson

Om en patrull hade skickats dit redan igår kväll, vad hade det kunnat innebära för utgången i det här fallet?

– Det är jag inte rätt person att sia om, säger Veronika Andersson utredare på polisen i Västernorrland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista