"Det är väldigt spänt och sirener hörs överallt"

3:23 min

Bryssel drabbades av flera bombdåd i morse. En av de svenskar som jobbar där är Melker Pettersson Loberg från Härnösand. Han jobbar på Mid Sweden office nära den drabbade tunnelbanestationen.

Melker Pettersson Loberg från Härnösand började som praktikant på Mid Sweden European Office i januari. Han studerar på masterprogrammet i nationalekonomi vid Uppsala Universitet.

Mid Sweden Office ligger bara två kvarter från tunnelbanestationen Maelbeek i centrala Bryssel. En station som används mycket av de som jobbar på kontoret.

– Man blir orolig när man känner så många som ofta befinner sig på både flygplatsen och på stationen Maelbeek. Jag använder själv stationen flera gånger varje dag, säger Melker Pettersson Loberg.

Finns det en rädsla att gå ut?

– Vi går inte ut. Det finns ingen anledning för oss att gå utomhus som läget är just nu, säger Melker Pettersson Loberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista