Carola Isaksson
Carola Isaksson blir ny chef för SVT Nyheter Västernorrland Foto: Foto: SVT

Ny chef klar för SVT Västernorrland

Det är nu klart att det blir Carola Isaksson, idag vid SVT i Kiruna, som tar över rodret som redaktionschef på SVT Nyheter Västernorrland.

Det var i januari som Helena Nyman annonserade att hon skulle sluta på SVT Nyheter Västernorrland för att gå tillbaka till sin gamla arbetsgivare Arbetarbladet i Gävle. Den här gången för att bli chefredaktör. Hon lämnar SVT Nyheter Västernorrland efter bara ett år.

Ny chef blir nu alltså Carola Isaksson som idag är vid SVT i Kiruna och jobbat bland annat som projektledare för SVT Meänkieli och SVT Sápmi. Carola Isaksson tillträder sin nya tjänst i mitten av juni.

– Det här känns väldigt bra. Med Carola Isaksson får vi en person med chefserfarenhet som har en gedigen publicistisk kunskap. Och som dessutom har ett genuint driv att möta publiken på de digitala plattformarna, säger Anna Werkström administrativ chef för SVT Nord på SVT Nyheter Västernorrlands sajt.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista