Musikmakarna
Gustav Nyström, Khadro Osman och Sara Li Johansson har samarbetat och resultatet blev en låt som framförs på Nolaskolan ikväll. Foto: Foto: Lennart Sundwall/SR.

Studenter och flyktingar tillsammans i stor konsert ikväll

3:39 min

 Möten med unga musikstudenter hos musikmakarna och flyktingar i Örnsköldsvik har blivit musik. 12 olika låtar bjuds det på Nolaskolan ikväll när allmänheten bjuds in till en konsert.

Redan i höstas sjösattes projektet Musik&Människor. Musikstudenterna som går första året hos musikmakarna har träffat flyktingar vid olika tillfällen. Flyktingarnas berättelser har nu blivit text och musik.

Khadro Osman, 18 år gammal, kom från Somalia för 1,5 år sedan.

– Jag kom hit för att få tillbaka min frihet, säger Khadro. I Somalia fanns inte den här friheten.

Sara Li Johansson från Örnsköldsvik skrev text och musik till Osmans berättelse och fick hjälp av blivande producenten Gustav Nyström. Johansson blir först upp på scenen ikväll med sin låt som handlar om Khadro Osmans liv i Somalia.

– Jag är väldigt nöjd med vad vi åstadkommit, säger Sara Li. Khadros berättelse är stark och det är omöjligt att inte bli berörd.

Konserten hålls i Nolaskolans aula.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista