Bärgningen är påbörjad vid olycksplatsen. Foto: Billy Abraha/SR
1 av 4
Bärgningen är påbörjad vid olycksplatsen. Foto: Foto: Billy Abraha/Sveriges Radio
Hela fronten är intryckt på timmerbilen som var med i olyckan. Foto: Billy Abraha/SR
2 av 4
Förarhytten på timmerbilen är totalförstörd. Foto: Billy Abraha/Sveriges Radio
Mängder av virke spreds ut efter olyckan. Foto: Billy Abraha/SR
3 av 4
Mängder av virke spreds ut efter olyckan. Foto: Billy Abraha/Sveriges Radio

Två tunga fordon i frontalkrock på E14

2:29 min

En timmerbil och en virkestransport kolliderade i hög hastighet på E14 vid Gullgård i Ljungaverk vid lunchtid idag. Båda förarna har förts till Sundsvalls sjukhus. 

Bärgningsarbetet på olycksplatsen drar ut på tiden och prognosen är att E14 kommer kunna öppnas igen vid 19-tiden på onsdagskvällen. Sent på eftermiddagen kom också beskedet att båda förarna klarade sig från krocken utan livshotande skador. 

Enligt akuten på Sundsvalls sjukhus så är den ena föraren lindrigt skadad, med buk-, bröstkorg- och skallskada. Den andra mannen har fått måttliga skador på huvud och kropp.

Olyckan inträffade vid 12-tiden. De båda fordonen kolliderade i hög hastighet, enligt Peter Höglund, inre befäl vid Räddningstjänsten Medelpad. Timmerbilen var tom på last och blockerade vägen helt efter olyckan.

Den andra bilen hamnade i diket och lasten med virke spreds ut över ett stort område. Bärgningen av fordonen påbörjades vid 14-tiden och beräknades pågå flera timmar.

Det är inte halt, men blött på platsen.

Föraren av timmerbilen satt fastklämd när räddningstjänsten kom till olycksplatsen. Den andre föraren tog sig ur fordonet på egen hand.  

Under räddnings- och bärgningsarbetet var E14 avstängd i båda riktningarna. Istället dirigerades trafiken om via Årse, enligt polisen. 

Trafikpolisen kommer också inleda utredningsarbete kring orsaken till olyckan genom att dokumentera på plats och säkra färdskrivare från fordonen, enligt Marcus Grahn vid polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista