Wille Lindholm, Kris Sundsvall
Wille Lindholm, Kris Sundsvall. Foto: Ulf Thonman/SR

Kris ordförande: Sundsvall kallas Spice city i folkmun

Wille Lindholm, Kris: Tyvärr finns det mycket Spice i Sundsvall
2:14 min

I filmen Spice City skildras livet för flera Spicemissbrukare i Sundsvall. Kris i Sundsvall ligger bakom produktionen. Det är en farlig drog, säger Kris ordförande Wille Lindholm.

Kris i Sundsvall har spelat in en film bland missbrukare i Sundsvall, kallad Spice City. I filmen får man en inblick i livet missbrukare i Sundsvall lever, hur de röker Spice på offentliga toaletter och polisen knackar på.

För missbruket är utbrett, berättar Kris Sundsvalls ordförande Wille Lindholm.

– Det är väldigt utbrett i Sundsvall. Det är inte bara vår film som heter Spice City, Sundsvall kallas det i folkmun. Tyvärr så är det mycket här i Sundsvall.

Vi har pratat med polisen, och de manar att det inte är någon ström just nu, men att det finns. Håller ni med om den beskrivningen?

– Tyvärr gör jag inte det, det är flera per vecka som "dyker" mitt på stan. En av personerna som är med i filmen, veckan efter fick han hjärtstillestånd och fördes till sjukhuset.

Varför är Spice så svårhanterlig som drog?

– Du vet ju aldrig hur den är blandad. Den måste testas först, och tar man för mycket så har man testat färdigt.

Varför har ni gjort filmen?

– För att väcka debatten om Spice, för det finns jättemycket omkring oss.

Var kommer filmen att visas?

– Vi har redan visat den på ungdomsgårdar och skolor, och i samarbete med Slink In i Sundsvall visade vi den för Socialnämnden vid deras möte. Men den ska visas på fler ungdomsgårdar under våren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".