Södertäljes avslutande mål i slutminuten
Södertäljes avslutande mål i slutminuten Foto: Fredrik Thimeradh

Sundsvall Hockey tappade i kvalstriden

2:32 min

Sundsvall Hockey kämpade och slet, men förlorade till slut den så viktiga matchen mot Södertälje SK och har nu fyra poäng upp till rätt sida om strecket. Västervik har den andra uppflyttningsplatsen efter dagens omgång och nästa lördag kommer de till Sundsvall. Innan dess skall två omgångar spelas och frågan är ifall den blir betydelselös eller kanske till och med direkt avgörande.

Spelmässigt var Södertälje de som inledde bäst och höll hemmalaget nere på endast ett skott på mål. Sundsvalls styrka i den första var att hålla gästerna till att ta dåliga avslut.

Den andra perioden inleder Sundsvall urstarkt och tar ledningen redan efter 44 sekunder. De behåller initiativet och är klart bäst, men gästerna äter sig in och efter reduceringen 9:46 in i perioden tar de allt större delar av matchbilden.

Den tredje perioden är kanske den spelmässigt sämsta. Södertälje är snäppet bättre och gör framförallt två mål.

För Sundsvalls del innebär detta att de måste ta in minst en poäng på Västervik inför den avslutande omgången, då de möts på Gärdehov, ifall de ska ha chans att skrinna in i allsvensk premiär till hösten.

Sundsvall-Södertälje 1-4
(0-0, 1-2, 0-2)

1-0 (20,44) Markus Kinisjärvi (Christoffer Kjaergaard, Eric Moe)
1-1 (29,46) Johan Lorraine (Sebastian Höglund, Johan Skinnars)
1-2 (32,58) Sebastian Höglund (Johan Skinnars)
1-3 (47,37) Sebastian Höglund
1-4 (59,05) Johan Skinnars (Sebastian Höglund)

Skott: 19-20
(1-8, 14-4, 4-8)

Utvisningar
Sundsvall: 7x2 Södertälje: 4x2

Domare: David Bergman.

Publik: 1 682.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista