Glädje i Leksands lag efter Brock Montpetits 1-0 mål under lördagens direktkval till SHL. Foto: Nisse Schmidt/TT.
Glädje i Leksands lag efter Brock Montpetits 1-0 mål under lördagens direktkval till SHL. Foto: Nisse Schmidt/TT.

Leksand har utjämnat mot Modo

2:14 min

Leksand ger sig inte i direktkvalet till SHL. På påskaftonen vann dalalaget det fjärde mötet Modo med 2-1 och har nu vänt underläge 0-2 i matcher till 2-2.

Det märks att dalalaget tappar respekt för det mer namnkunniga Modo.

Leksand, som var styrkt av torsdagens sudden death-seger i Örnsköldsvik fick en smakstart i den här matchen: Redan efter 59 sekunder exploderade en fullsatt Tegera Arena när Brock Montpetit gjorde 1-0 till Leksand.

Det var början på den bästa perioden som Leksand gjort i den här matchserien mot Modo.

Plötsligt var dalkarlarnas respekt mot det mer namnkunniga SHL-laget borta. Leksand visade upp den glädje över att ha kommit så här långt, samtidigt som det kom tendenser att nerver började förlama Modo.

Leksand hade flera klara målchanser. Bland annat när klockan visade 15.50 då Lukas Eriksson missade helt öppet mål i powerplay.

I den andra perioden kom en total scenförändring. Modospelarna uppträdde rappare och vände spelet snabbare för att på så sätt sätta större press på leksingarna.

Modos comeback i matchen var så kraftig att Leksands tränare Per-Erik Johnsson tog timeout redan efter 5.15 i andra perioden. Resultatet blev i stället att Modos press ökade.

Under de sista sex minuterna i andra perioden hade Leksand inte ett enda organiserat anfall.

När klockan visade 9.32 var Modo också mycket nära att kvittera när Carl Grundström hade en puck som låg på mållinjen och det var målkameran som visade att det inte var mål.

Med mycket tur och en storspelande målvakt Henrik Haukeland kunde Leksand ledning till andra pausvilan med en ledning.

Den tredje perioden fick en dramatisk öppning.

Modos William Thomas hade ett skott i stolpen varpå Leksands Jon Knuts kontrade och gjorde 2-0.

Modo, som då gick på knäna, fick ändå chansen att komma tillbaka in i matchen när Per-Åge Skröder reducerade till 2-1 powerplay.

Det blev starten på en intensiv Modo-press.

Men Leksand klarade stormen och har nu, mot alla odds, kvitterat matchserien till 2-2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista