Torsk med äggsås, dill, potatis och citron. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
1 av 2
Torsk med äggsås, dill, potatis och citron. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
Kocken Anneli Stenhaugen. Foto: Niklas Axelsson/SR
2 av 2
Kocken Anneli Stenhaugen. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio

Vi tillagar mat på äggen som blev över i påsk

Har du hela kylen full med kokta ägg efter påsk och undrar vad du skall göra av dem? Kokt fisk i äggsås kan vara lösningen! 

Vad gör du av äggen som blir över? Tipsa om dina bästa "efter-påsk-recept" i kommenteringen!

Tillsammans med kocken Anneli Stenhaugen tillagar vi en fantastisk äggsås på äggen som blev över. 

Annelies fisk i äggsås

Äggsås
fiskbuljong
grädde
hårdkokta ägg
salt
peppar
tryffelolja
hackad persilja

Koka torsk eller sej i vatten, salt och vitt vin.

Servera med kokt potatis citron och dill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".