Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Vi tillagar mat på äggen som blev över i påsk

Uppdaterat tisdag 29 mars 2016 kl 11.22
Publicerat tisdag 29 mars 2016 kl 10.20
Torsk med äggsås, dill, potatis och citron. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
1 av 2
Torsk med äggsås, dill, potatis och citron. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
Kocken Anneli Stenhaugen. Foto: Niklas Axelsson/SR
2 av 2
Kocken Anneli Stenhaugen. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio

Har du hela kylen full med kokta ägg efter påsk och undrar vad du skall göra av dem? Kokt fisk i äggsås kan vara lösningen! 

Vad gör du av äggen som blir över? Tipsa om dina bästa "efter-påsk-recept" i kommenteringen!

Tillsammans med kocken Anneli Stenhaugen tillagar vi en fantastisk äggsås på äggen som blev över. 

Annelies fisk i äggsås

Äggsås
fiskbuljong
grädde
hårdkokta ägg
salt
peppar
tryffelolja
hackad persilja

Koka torsk eller sej i vatten, salt och vitt vin.

Servera med kokt potatis citron och dill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".